Дружина загиблого прикордонника придбала та передала його побратимам розвідувальний дрон

НАЗАД
14 квiтня 2024 15:11

Пані Алевтина дружина загиблого бійця передала військовим дрон

Вона придбала його власним коштом для потреб прикордонників Харківського загону, в якому служив її чоловік. Жінка активно допомагає військовим після загибелі чоловіка. Його життя обірвалося на Бахмутському напрямку 8 листопада 2023 року – під час штурму позиції противник застосував гранати, одна з яких забрала життя героя.

«Я дуже вдячна всім нашим захисникам, які боронять нашу державу. І хочу зробити хоч такий маленький, внесок в цю справу – такий невеличкий дрон», – говорить пані Алевтина.

Олександр невпинно оббивав пороги військкомату і таки домігся свого, йому вручили повістку. Служити хлопець пішов до Харківського прикордонного загону. Згодом у його складі вирушив на Донеччину. Виконував бойові завдання поблизу Бахмута.

«Він був доброю щирою та безвідмовною людиною. Його всі любили. Він дуже любив свою родину та свою маленьку донечку Арину. Мріяв про перемогу та хотів якнайшвидше повернутися до родини», – згадує його побратим Олег.

Пані Алевтина пояснює, чому вирішила подарувати військовим дрон: «Кожного разу ти дивишся новини, і бачиш, що хлопцям потрібно то одяг, то дрони, то ще щось. На той момент мені чомусь здалося, що ось так я допоможу нашим воїнам. Можливо, воно допоможе зберегти життя їм».

Відповідно до Указу Президента України від 23.02.2024 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі прикордонника Олександра Палигу, нагороджено орденом «За мужність» 3 ступеня (посмертно).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси