Другий Національний оборонний хакатон за підтримки НАТО завершився

НАЗАД
31 травня 2019 15:51

Сьогодні, 31 травня – пройшов 5, останній, день насиченої роботи Другого національного оборонного хакатону за підтримки НАТО, який тривав в одному з найбільш інноваційних парків в Європі – UNIN.City, що в Києві.

Зазначимо, шляхом тісного співробітництва з IT-компаніями та експертами НАТО хакатон надає платформу, де представники сектору безпеки і оборони в форматі тристоронньої дискусії обговорюють актуальні питання покращення взаємосумісності між складовими сектору безпеки і оборони у сфері розробки програмних рішень, із залученням експертизи ІТ-сектору та досвіду НАТО.

У Другому національному оборонному хакатоні за підтримки НАТО цьогоріч, як і в минулому році, взяла участь і команда Державної прикордонної служби України. Конкуренцію їм склали команди Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Служби безпеки України, Збройних Сил України, Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Коментуючи результати другого хакатону, капітан команди Державної прикордонної служби Іван Ткаченко зазначив, що у порівнянні з минулим роком значно виріс рівень команд та їх учасників.

-Ті, хто вперше брав участь у інтелектуальних змаганнях, були значно краще підготовлені аніж минулого року. Ставлення журі та іноземних експертів до вирішення конструкторських завдань було значно прискіпливіше та жорсткіше з точки зору оцінювання загального продукту, - зазначив Ткаченко.

На переконання офіцера-прикордонника, подібні заходи вкрай корисливі для спеціалістів ІТ-сфери, адже допомагають не тільки засвоїти нові знання, але й поділитися досвідом з колегами з інших силових структур.

- Вже завтра ми починаємо думати над новими змаганнями під егідою НАТО та обдумувати, які рішення ми можемо представити, – додав капітан відомчої команди.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси