Друге засідання Робочої групи з питань створення Української Асоціації жінок правоохоронних органів України

НАЗАД
10 листопада 2017 09:21

Цього тижня представниці Державної прикордонної служби України взяли участь у Другому засіданні Робочої групи з питань створення Асоціації жінок правоохоронних органів України.

Цього тижня представниці Державної прикордонної служби України взяли участь у Другому засіданні Робочої групи з питань створення Асоціації жінок правоохоронних органів України.

Засідання проводилося з метою аналізу результатів попередньої роботи, обговорення основних напрацювань, а також визначення та погодження юридичного статусу, мандату і завдань майбутньої Асоціації.

Робоча група діє в рамках імплементації Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР), Agriteam Canada Consulting Ltd, за всебічної підтримки Міністерства внутрішніх справ України та участі іноземних консультантів, в т.ч. від Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

До роботи по створенню першої Асоціації жінок правоохоронних органів України залучені представники Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України та Департаменту Патрульної поліції України в контексті проведення правоохоронної реформи в Україні, приведення сектору безпеки і оборони України до стандартів НАТО, а також реалізації Національного плану дій з виконання резолюції РБ ООН №1325 «Жінки, Мир, Безпека» на 2017-2020 роки.

У ході першого робочого дня перед учасниками засідання виступила заступник Міністра внутрішніх справ з європейської інтеграції Анастасія Дєєва щодо необхідності впровадження системного гендерного підходу в діяльність міністерства. Заступник міністра наголосила на тому, що створення Асоціації жінок правоохоронних органів України сприятиме розвитку інклюзивної культури та принципу забезпечення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків в секторі безпеки і оборони України.

Учасники Другого засідання висловили згоду стосовно того, що питання професійної реалізації жінок в правоохоронній сфері, розвитку рівних можливостей кар’єрного зростання, захисту прав жінок і чоловіків-правоохоронців є найважливішими в період створення першої Асоціації жінок правоохоронних органів на теренах Східної Європи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси