«Дрібниці, що рятують життя» - прикордонники отримали благодійну допомогу для операцій на фронті

НАЗАД
21 лютого 2024 10:37

Сучасні фронтові реалії щодня підкидають виклики не лише військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, а й медикам, котрі рятують їхні життя після поранень у стабілізаційних пунктах.

Вони знаходяться в безпосередній близькості до лінії зіткнення. І саме тут, здебільшого, проводяться дрібні оперативні втручання. «Дрібними» їх називають самі бойові медики, та насправді вони ­– життєво необхідні. Без них пораненого можуть просто не довезти до шпиталю.

Облаштувати такі пункти – складно. Адже в зоні ведення активних бойових дій все не стабільно і постійно «прилітає». Іноді елементарні катетери, пластирі та індивідуальні перев'язувальні комплекти на вагу золота.

Днями такі медичні засоби як благодійну допомогу від Маріупольської міської ради передали до Донецького прикордонного загону. Серед презентів – екіпірувальні комплекти для проведення дрібних оперативних втручань (шапки, маски, фартухи), плівки для операційного поля,  оклюзійні пов'язки, пластирі, катетери ларингеальні маски. Все це буде використовуватися в бойових умовах для роботи хірургічної групи в стабілізаційних пунктах.

Крім того, за сприяння Маріупольської міської ради від шведських партнерів «WILD BEES Sweden» («Дикі бджоли») до загону передали макети навчальних мін. На них майбутні сапери відточують свої вміння у знешкодженні вибухонебезпечних предметів.

Також, за даного сприяння, в загоні запрацювала стрічкова пилорама. Її було придбано за субвенційні кошти Сартанської селищної територіальної громади Маріупольського району Донецької області. Завдяки цій пилорамі військові зможуть самостійно та оперативно вирішувати завдання щодо фортифікаційних споруд на фронті.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси