ДПСУ. Прикордонні райони на контролі

НАЗАД
17 березня 2021 14:22

Відповідно до чинного законодавства, на Державну прикордонну службу України, окрім контролю за додержанням прикордонного режиму у контрольованих прикордонних районах, покладаються і інші обов’язки.

Відповідно до чинного законодавства, на Державну прикордонну службу України, окрім контролю за додержанням прикордонного режиму у контрольованих прикордонних районах, покладаються обов’язки й щодо здійснення контролю за збереженням природних біоресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля. Такі контрольні заходи проводяться в тому числі у взаємодії з Держекоінспекцією, Держрибагенством та Національною поліцією.

Учора, під час патрулювання контрольованого прикордонного району поблизу  острова Джарилгач, військовослужбовці Херсонського прикордонного загону спільно з представниками Національного природного парку виявили  заборонені знаряддя лову. Зокрема було знайдено 52 креветочних ятери загальною довжиною більше 700 метрів без живих водних біоресурсів. Ще два браконьєрські ятери, також без водних живих біоресурсів, прикордонники виявили на узбережжі Каркінітської затоки.  

Зазначимо, що за грубе порушення правил рибальства громадяни несуть адміністративну відповідальність та можуть бути оштрафовані на суму від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. А у випадку незаконного зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, громадяни несуть кримінальну відповідальність та можуть бути позбавлені волі на строк до трьох років.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси