Донька загиблого героя в 15 років одягла однострій та мріє стати на захист кордонів України

НАЗАД
21 листопада 2023 15:35

П’ятнадцятирічна Катерина народилась і живе у Чернівцях. Ще до початку повномасштабного вторгнення ворога на територію України, вона обговорювала з батьком своє бажання вступити спочатку до військового ліцею, а згодом до Національної академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького.

Після 24 лютого минулого року батько Катерини Дмитро став на захист України у складі одного з підрозділів Збройних Сил. Брав участь у боях за Сєверодонецьк та Лисичанськ, а також зі своїми побратимами звільняв Харківщину. Побачивши, що таке війна і через які складнощі доводиться проходити воїнам, Дмитро почав відмовляти доньку від обрання військової професії. Однак згодом здався, розуміючи, що мрія дитини має обов’язково збутися.

На жаль, на самому початку весни цього року Дмитро загинув на фронті. Проте навіть втрата татуся не похитнула прагнення Каті одягнути військову форму і вона успішно вступила до Чернівецького військово-спортивного ліцею. «Заради тата я повинна це зробити», – каже новоспечена ліцеїстка.

Окрім цього, Катя зі своїми друзями зібрала гроші, на які змога купити три автівки, та відправила їх на фронт до підрозділу, де служив її батько. Дізнавшись цю історію, співачка Оля Полякова зняла Катю у своєму кліпі на пісню «Дякую».

Після закінчення військового ліцею дівчинка хоче вступити до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, щоб згодом одягти зелений берет і погони офіцерки-прикордонниці. «Дуже хочу захищати наші кордони, нашу свободу і незалежність», – не по роках впевнено каже Катя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси