Донедавна він – успішний 3D-моделер, а сьогодні – досвідчений оператор дрона

НАЗАД
04 липня 2024 15:45

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну чоловіки та жінки різних професій стали на захист Батьківщини.

Не є винятком і Вадим, військовослужбовець Білгород-Дністровського прикордонного загону.

У мирному житті він успішно займався 3D-моделюванням. На його рахунку чимало створених тривимірних об’єктів для різних галузей, зокрема кіноіндустрії, ігр, архітектури, інженерії та реклами.

Непрохана війна змінила все. Заради мирного майбутнього дітей чоловік долучився до лав прикордонного відомства, де став оператором безпілотних літальних апаратів.

До служби чоловік також займався фотограмметрією, яку виконував за допомогою дронів. Його робота полягала у створенні знімків, які в подальшому він уміло перетворював на детальні тривимірні моделі. Вадим з приголомшливою точністю може відтворити за скетчем (sketch з англ. – малюнок, ескіз) усе, що завгодно – від дрібного предмета до цілого архітектурного об’єкта.

Зазвичай 3D-моделером або дизайнером може стати людина уважна до дрібниць, сконцентрована, терпелива, творча, яка має креативне мислення та любить акуратність і точність у всьому. Саме такі фахівці потрібні у війську. Тому на пропозицію доєднатися до команди прикордонників-операторів БпЛА Вадим одразу погодився. У сучасних реаліях ведення війни оператор БпЛА – одна з пріоритетних професій.

«Наразі триває війна дронів. Вони відіграють значну роль у розвідці та спостереженні, а ще забезпечують безпеку та ефективність військових операцій, знижуючи ризики для особового складу», - говорить Вадим.

Тепер Вадим втілює свій цивільний досвід та творчий потенціал у військовій службі, вчиться новим методикам роботи, впроваджує інновації, враховуючи особливості служби. Як оператор БпЛА прикордонник здійснює візуальне спостереження, збирає важливу інформацію, допомагає виявляти та затримувати порушників, координує дії прикордонних нарядів.

«На військовій службі можливо себе реалізувати та займатися тим, що дотичне до твоєї цивільної професії», - переконаний Вадим.

Охоронець кордону впевнений, що зробив правильний вибір у своєму житті. Вадим, звернувшись до Білгород-Дністровського загону, за тиждень оформив усі необхідні документи та став на захист рідної землі. Тож не зволікайте і ви – розкривайте свій потенціал, обирайте шлях захисників – доєднуйтесь до лав Державної прикордонної служби.

https://lobbyx.army/?sector=bordercontrol

https://www.work.ua/jobs/by-company/1344414/

https://robota.ua/company1167290

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси