До лав Державної прикордонної служби України продовжують активно прибувати строковики

НАЗАД
16 травня 2018 17:05

Сьогодні із Хмельницького урочисто проводжали для проходження військової служби в лавах Державної прикордонної служби України призовників чергового в цьому році весняного призову.

Сьогодні, 16 травня, із міста Хмельницького урочисто проводжали для проходження військової служби в лавах Державної прикордонної служби України призовників чергового в цьому році весняного призову. 30 юнаків вирушили у навчальний центр Держприкордонслужби, що на Львівщині.

Офіцери-прикордонники супроводжували строковиків із військкомату до залізничного вокзалу Хмельницького для відрядження до навчального загону.

В урочистій обстановці хлопці отримали перші напутні слова від керівництва академії, представників центру комплектування та ветеранів-прикордонників.

Наразі у підрозділах прикордонного відомства проведено ряд заходів, пов’язаних з підготовкою місць проживання строковиків, уточнення програм підготовки та інших аспектів роботи з підготовки цієї категорії особового складу, налагоджено їхній побут.

Зазначимо, що два тижні тому 25 юнаків, призваних із Хмельницького та області, було направлено до Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби України, що в Оршанці.

Загалом новоприбулі строковики проходитимуть підготовку в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота в Черкаській області, Кінологічному навчальному центрі на Львівщині та Ізмаїльському навчально-тренувальному загоні морської охорони на Одещині.

Після проходження підготовки, яка триває від 1 до 3 місяців, строковиків будуть направляти для подальшого проходження служби безпосередньо у підрозділи охорони державного кордону. Службу вони будуть проходити лише підрозділах Північного, Західного та Південного регіональних управлінь.

Станом на 16 травня 2018 року до Державної прикордонної служби України вже прибуло понад 545 строковиків, які будуть направлені до навчальних центрів Держприкордонслужби.

Зауважимо, що відповідно до Указу Президента України від 15.03.2018 № 33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році», розпорядження Кабінету Міністрів України  від 21.03.2018 № 171-р «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсяги видатків для проведення призову у квітні – травні 2018 року», у Державну прикордонну службу України заплановано призвати на строкову військову службу 1200 осіб. Також варто додати, що призов на строкову військову службу завершиться 30 травня 2018 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси