Дню створення Національної академії Держприкордонслужби присвячується

НАЗАД
13 грудня 2021 12:28

Сьогодні, у переддень річниці створення єдиного вищого військового навчального закладу Держприкордонслужби України, в конференц-залі академії відбулось урочисте зібрання персоналу прикордонного вишу.

Захід розпочався із виконання Державного Гімну України та виступу солістів та оркестру Національної академії.

У своєму виступі перед колективом, ректор Національної академії Державної прикордонної служби імен Богдана Хмельницького генерал-майор Олександр Луцький довів вітання Голови прикордонного відомства, подякував персоналу за спільний внесок у справу підготовки офіцерів, а також згадав ветеранів-прикордонників – керівників та професіоналів, які стояли біля витоків створення прикордонної Альма-матер. «Сьогодні ми маємо підтримку та високу оцінку керівництва держави, уряду, органів місцевого самоврядування. Упевнений, що завдяки цьому ми і надалі розвиватимемо нашу Академію та створюватимемо усі необхідні умови для якісної підготовки офіцерських кадрів», – зазначив у своєму виступі Олександр Луцький. Також ректор закликав вшанувати хвилиною мовчання пам’ять випускників академії та всіх Захисників України, які віддали власне життя за незалежність та територіальну цілісність Батьківщини.

Під час зібрання було доведено накази міністра внутрішніх справ, голови Держприкордонслужби та ректора Національної академії, нагороджено кращих військовослужбовців та працівників академії медалями, відзнаками, грамотами, подяками та цінними подарунками. Крім того, ректор вручив погони офіцерам, які отримали чергове військове звання, почесні грамоти та подарунки від очільників Хмельницької обласної державної адміністрації, обласної ради та міського голови.

Нагадаємо, що завтра прикордонній Альма-матер виповнюється 29 років. Свій життєпис прикордонний виш розпочав 14 грудня 1992 року, коли відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №700 було засновано Інститут Прикордонних військ України. Вже у червні 1993 року відбувся перший випуск офіцерів-прикордонників.

Вітаємо колектив, ветеранів та пенсіонерів, всіх випускників з Днем створення Національної академії! Бажаємо не зупинятись на досягнутому та завойовувати нові професійні, творчі та академічні вершини. Щастя, натхнення та невичерпної життєвої енергії!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси