Для продовження ефективної протидії переміщенню контрафактних сигарет в Адміністрації Держприкордонслужби підписано новий договір

НАЗАД
18 сiчня 2018 09:29

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України зустрівся з директором підприємства з іноземною інвестицією «Імперіал Тобако Юкрейн» для обговорення питань співпраці.

В Адміністрації Держприкордонслужби перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк зустрівся з директором підприємства з іноземною інвестицією «Імперіал Тобако Юкрейн» Ельнуром Багіровим для обговорення питань співпраці у сфері посилення боротьби з незаконною торгівлею та переміщенням контрафактних і оригінальних тютюнових виробів через державний кордон України.

Під час зустрічі сторони обговорили найбільш актуальні питання у цій сфері та підписали договір про співпрацю. У цьому документі визначено, що сторони мають наміри співпрацювати для посилення боротьби з незаконною торгівлею та переміщенням тютюнових виробів й обладнання для їх промислового виробництва для досягнення таких цілей і завдань. 

Зазначимо, що це не перша компанія, яка веде співпрацю у цьому напрямку з Державною прикордонною службою України. Вперше таке співробітництво по боротьбі з тютюновою контрабандою прикордонне відомство розпочало в 2015 році. Протягом цього часу вже проведені більше 20 навчальних тренінгів з прикордонниками щодо ідентифікації контрафактної тютюнової продукції, налагоджена система інформування стосовно марок та кількості виявлених тютюнових виробів різних виробників, які незаконно переміщувались через кордон. Крім того, відбувається активна допомога Кінологічному навчальному центру та Національній академії Держприкордонслужби України імені Б. Хмельницького. З 2015 року до охорони державного кордону почали активно долучитись службові собаки, спеціально натреновані на пошук тютюнової продукції. Зокрема на сьогодні в органах охорони підготовлено та залучено до служби 98 спеціально натренованих собак.

Варто зауважити, що наразі відмічається зростання активності протиправної діяльності з незаконного переміщення сигарет. Про це свідчать обсяги переміщення сигарет у 2017 році (8,3 млн пачок), які збільшились у 1,7 рази у порівнянні із 2016 роком (5,8 млн пачок). Зауважимо, що із понад 8,3 мільйонів пачок контрабандних сигарет, виявлених у минулому році, - понад 1,3 мільйонів пачок тютюнових виробів співробітники Держприкордонслужби викрили за допомогою спеціально натренованих службових собак.

Більшість спроб переміщення сигарет у 2017 році припинено на кордоні з Румунією – 21%, Республікою Білорусь – 9%, Польщею – 8%, на каналах повітряного – 14% та морського сполучення – 31%. При цьому найбільша активність спроб незаконного переміщення сигарет зберігається в пунктах пропуску (63%).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси