Для подорожуючих на Світові дні молоді в Польщу на кордоні створені окремі смуги руху

НАЗАД
20 липня 2016 11:06

У період з 26 по 31 липня в польському місті Краків пройдуть Світові дні молоді, під час яких відбуватимуться заходи духовного і культурного характеру. Прогнозується, що участь в них також візьме і чимала кількість громадян України та іноземців, які пряму

У період з 26 по 31 липня в польському місті Краків пройдуть Світові дні молоді, під час яких відбуватимуться заходи духовного і культурного характеру. Прогнозується, що участь в них також візьме і чимала кількість громадян України та іноземців, які прямуватимуть через українсько-польський кордон.

З метою покращення умов обслуговування громадян при перетині кордону України з Польщею на період проведення Світових днів молоді в автомобільних пунктах пропуску створені окремі смуги руху для автомобілів та автобусів, які будуть прямувати на цей захід. Про це ще напередодні домовилися представники прикордонних та митних служб польської та української сторін на спільних зустрічах. Також учасники заходу в пріоритетному порядку, в тому числі за необхідності і біля трапу літака, оформлятимуться в аеропорту «Львів».

Крім того, інформуємо, що з метою швидкої ідентифікації для пріоритетного пропуску подорожуючих на Світові дні молоді, транспортні засоби необхідно позначити відповідними символами заходу.

Відмітимо, протягом вчорашнього дня співробітники Держприкордонслужби вже оформили 560 учасників Світових днів молоді. Вони прослідували через пункти пропуску «Рава-Руська» та «Шегині». Переважна більшість паломників є громадянами України, однак серед них також були і громадяни Польщі, Канади, Хорватії, Франції.

Також нагадаємо, як інформувала польська сторона, для громадян при перетині кордону в час проведення Світових днів молоді розроблені інформаційні буклети, які доступні на веб-сайтах: http://www.krakow2016.com/ua/duties, www.granica.gov.pl.

Крім цього, подорожуючі можуть використовувати мобільний додаток Granica, який є доступний на мобільних пристроях з операційними системами типу iOS, Android, Windows, IPhone в магазинах систем App Store, Google Play, Windows Phone Store (інформація є доступна також в українській версії). 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси