(ВІДЕО) Для підрозділів Держприкордонслужби від Консультативної Місії ЄС передано сучасні комплекти ідентифікації наркотиків

НАЗАД
25 червня 2019 16:12

Сьогодні для підрозділів Державної прикордонної служби було передано 14 комплектів сучасних засобів ідентифікації наркотичних речовин.

Міжнародно-технічну допомогу в рамках Програми Консультативної Місії Європейського Союзу «Операційна підтримка у наданні стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки України (2018-2019рр.)» вручили сьогодні співробітникам Державної прикордонної служби України.

Зазначимо, вищевказаний проект створений для посилення інституційної спроможності Державної прикордонної служби, ДФС та НПУ у сфері чіткого  розмежування повноважень та чіткої координації під час спільної реалізації завдань із протидії транскордонній злочинності.

Зокрема сьогодні для підрозділів Державної прикордонної служби було передано 14 комплектів сучасних засобів ідентифікації наркотичних речовин.

Керівник компоненту з питань реформування сектору цивільної безпеки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Брайан Річард зазначив:

- Ми зробили це з великим задоволенням, тому що це може бути використане в контексті інтегрованого управління кордоном. Ці тести будуть використані у випадку, коли будуть знайдені якійсь речовини. Для того щоб визначити, які самі наркотики були знайдені. Це може бути героїн, кокаїн, екстазі або MDMA. Я би хотів також наголосити – що це унікальна можливість, щоб Державна прикордонна служба, Державна фіскальна служба та Національна поліція працювали разом.

Необхідно зазначити, що подібні комплекти будуть передані також іншим партнерським службам, які здійснюють правоохоронну діяльність та виявляють наркотичні речовини. Але, в першу чергу, це стосується підрозділів, які безпосередньо несуть службу на державному кордоні. Адже  виявлення та протидія контрабанді наркотичних, психотропних речовин як в пунктах пропуску через державний кордон, так  і вздовж «зеленої лінії» є важливим фактором боротьби з транскордонною злочинністю.

Начальник управління прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк зауважив:

-Сучасні прилади, якими користуються нині наші європейські колеги в Європейському Союзі, нададуть змогу нам більш якісно працювати та оперативно з’ясовувати, що саме це за речовина, яку виявили.

Передані українським прикордонникам комплекти виготовлені в Нідерландах і вже тривалий час використовуються нашими європейськими партнерами при здійсненні професійних обов’язків. Разом з тим, щоб досконало вивчити нове обладнання, Державна прикордонна служба планує звернутися до Консультативної місії Європейського Союзу для надання фахового експерта та проведення вузькопрофільних тренінгів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси