Для моніторингу кордону співробітники Держприкордонслужби активно використовують малі літальні апарати

НАЗАД
04 серпня 2017 08:47

Державна прикордонна служба з метою моніторингу з повітря лінії державного кордону, контрольованих прикордонних районів та протидії незаконному переміщенню осіб, контрабандних товарів, заборонених для переміщення предметів через кордон, а також для недопу

Державна прикордонна служба з метою моніторингу з повітря лінії державного кордону, контрольованих прикордонних районів та протидії незаконному переміщенню осіб, контрабандних товарів, заборонених для переміщення предметів через кордон, а також для недопущення іншої протиправної діяльності активно використовує безпілотні літальні апарати. Застосування таких авіаційних одиниць дозволяє прикордонникам здійснювати моніторинг віддалених районів та виконувати завдання, що потребують обстеження у важкодоступних місцях, особливо у гірській та лісовій місцевостях.

До запуску та керування безпілотними пристроями допускаються особи, які пройшли спеціальне теоретичне та практичне навчання. Зокрема для персоналу проводяться постійні тренінги, навчально-тренувальні польоти, злагодження дій та інструктажі щодо усунення несправностей, у разі їх виникнення.

Здебільшого безпілотні комплекси використовуються для ведення тепловізійного та відеоспостереження. Результати таких спостережень фіксуються наземною станцією управління та передаються до центру управління службою, що дозволяє прикордонникам оперативно реагувати на прояви протиправної діяльності на кордоні.

Успішно організоване використання безпілотних літальних апаратів на ділянках відповідальності прикордонних підрозділів вже дало змогу оперативно виявити та затримати десятки порушників. Найчастіше їх виявляли прикордонники Азово-Чорноморського та Південного регіонального управлінь Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси