Для захисту державного кордону прикордонне відомство розпочало підготовку мінометних розрахунків

НАЗАД
29 липня 2015 13:07

Зважаючи на останні події, що відбуваються у східних областях України та попри існуючі виклики і загрози Держприкордонслужба продовжує посилювати

Зважаючи на останні події, що відбуваються у східних областях України та попри існуючі виклики і загрози Держприкордонслужба продовжує посилювати заходи по захисту державного кордону України. Зокрема, в прикордонному відомстві розпочато підготовку мінометних розрахунків, що будуть діяти в складі прикордонних комендатур швидкого реагування.

Даний напрямок підготовки персоналу ніколи не був притаманним прикордонникам, однак вимога часу змушує охоронців кордону впроваджувати нові підходи. В даний час підготовка мінометників, як офіцерського складу так і молодшого персоналу відбувається на базі навчальних закладів Держприкордонслужби та ЗСУ.

Зокрема, в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, що на Черкащині проводиться підготовка молодшого персоналу мінометної застави прикордонної комендатури швидкого реагування. На курси залучили більше 40 військовослужбовців. Навчання проводиться за навчальними програмами з підготовки фахівців мінометних розрахунків, обчислювачів відділення керування мінометної батареї та артилерійської розвідки. Основна мета навчань це набуття практичних навичок з застосуванням міномету та подальше виконання бойових завдань пов’язаних з захистом суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Після закінчення теоретичних занять та вміння розгортати мінометні розрахунки на полігоні Навчального центру військовослужбовці проведуть практичні стрільби. По завершенню курсу кожен військовослужбовець здаватиме іспит, за результатами якого отримуватиме відповідне свідоцтво.

Крім того, в даному напрямку відбувається підготовка й офіцерів прикордонного відомства, які згодом очолять мінометні підрозділи. Навчання проходить на базі Академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного Збройних сил України за домовленістю Державної прикордонної служби України з керівництвом академії. Всього підготовку в даний час проходять 11 офіцерів-прикордонників. Вони навчаються не лише артилерійській справі, а й вмінню керувати мінометними підрозділами. Зокрема навчання включає в себе управління вогнем та дії мінометних розрахунків і підрозділів, а також тактику артилерійських підрозділів тощо. Окрім теоретичних вмінь прикордонники вчитимуться і влучності в стрільбі під час практичних занять на польовому навчальному центрі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси