Дійшли тільки до Тиси. На Закарпатті затримали 9 чоловіків призовного віку, одному викликали «швидку»

НАЗАД
23 липня 2024 18:09

Впродовж минулої доби прикордонники відділу «Тячів» Мукачівського загону зупинили поблизу Тиси дев’ятьох чоловіків, які мали намір незаконно потрапити в Румунію.

Спершу прикордонний наряд за 100 метрів до кордону затримав групу з трьох чоловіків – жителів Львівської, Одеської та Івано-Франківської областей.

Ще через три години порушити кордон спробували двоє закарпатців та двоє прикарпатців. Помітивши військовослужбовців, порушники спробували втекти, після попереджувальних пострілів, за 20 метрів до кордону їх зупинили. Одному із затриманих, 56-річному закарпатцю, який разом з набагато молодшими попутниками біг до річки і у якого піднявся тиск, довелося викликати карету швидкої допомоги. Чоловік зізнався, що хотів незаконно перетнути кордон та з розпачем розповів, що його обдурили переправники, які пообіцяли допомогти «офіційно» перетнути кордон і яким він віддав 7 тисяч доларів США. Натомість чоловіка спрямували в Тису, у якій, під час спроби потрапити в Румунію, від початку року вже потонули 17 чоловіків.

Решта затриманих мали сплатити організаторам своєї «мандрівки» від 4 до 7 тисяч доларів.

Ще двоє відчайдухів спробували поодинці переплисти Тису. Одного з них - жителя Закарпаття, зупинили на околиці села Солотвино за 400 метрів до кордону, іншого – жителя Київщини, затримали на одному із контрольних постів.   

Стосовно усіх затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Крім того, стосовно порушників, які ігнорували законні вимоги прикордонних нарядів і намагалися втекти, складено протоколи за ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

Справи скеровано до суду.

Коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків, наразі встановлюється.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси