Дітям Закарпаття – про державний кордон, про прикордонну службу та захисників України

НАЗАД
05 квiтня 2024 09:35

З нагоди прийдешнього професійного свята – Дня прикордонника, військовослужбовці відділів прикордонної служби Чопського загону провели заходи національно-патріотичного виховання з учнями місцевих навчальних закладів. У гості до дітей завітали воїни, які брали участь у відсічі збройної агресії російських окупантів, та курсанти Національної академії Держприкордонслужби України імені Б.Хмельницького. 

Метою візиту правоохоронців, у першу чергу, було ознайомлення молоді з професією охоронця державних рубежів, а також презентація прикордонного вишу та розповіді прикордонників, які брали участь у бойових діях у найгарячіших точках фронту.

Військовослужбовці відділу «Великий Березний» розповіли школярам Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату про те, чим живе кордон в умовах сьогодення, як затримують правопорушників, яку техніку використовують задля підвищення ефективності захисту держрубежів. Школярам продемонстрували роботу службових собак, які знаходять у пунктах пропуску наркотики та вибухівку, та підняли у небо безпілотник, за допомогою якого виявляють правопорушення з прикордонних питань. 

Прикордонники відділу «Новоселиця» розповіли учням Новоселицької гімназії про функціональні обов’язки та повсякденні завдання співробітників прикордонного відомства, про зброю та спецзасоби, якими екіпіровується прикордонний наряд, про хитрощі, до яких вдаються правопорушники, та про найцікавіші випадки затримань. Діти із захватом спостерігали за роботою розшукового собаки та вчилися розбирати і збирати зброю.

Прикордонники відділу «Стужиця» цього разу завітали до учнів Волосянківської загальноосвітньої школи. Дітлахам розповіли про специфіку охорони ділянки кордону у високогір’ї та про сучасні засоби відеоспостереження, які унеможливлюють безконтрольне перебування сторонніх осіб у прикордонні. Старшокласники під наглядом прикордонників розбирали та збирали пістолети і автомати. З особливою цікавістю хлопці та дівчата слухали, як готуються прикордонники до служби, як постійно підвищують свої знання і вміння, аби завжди бути на крок попереду порушників законодавства. 

Курсанти Національної академії розповіли учням про свій навчальний заклад, про те, яку підготовку проходять майбутні офіцери, як вступити до прикордонного вишу та про перспективи, які відкриваються перед його випускниками.

Найцікавішим для школярів стали, мабуть, розповіді учасників бойових дій про те, як вони відбивали ворожі наступи, як штурмували позиції противника та як звільняли від російської навали населені пункти Донеччини. А розповіді про стійкість, хоробрість й рішучість прикордонників захопила не лише малечу, але й педагогів.

Цікавість і допитливість малечі, їх активність і вогники в очах стали найвищою винагородою прикордонникам за візити. Щиро сподіваємося, що такі заходи вплинуть на формування національної ідентичності молоді, на її патріотичне виховання та сприятимуть розвитку високої свідомості юних українців, їх готовності берегти національну спадщину та стояти на варті державних інтересів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси