Діти прикордонників відпочили та оздоровилися в Польщі

НАЗАД
28 серпня 2023 16:50

Діти військовослужбовців Національної академії Держприкордонслужби України, чиї батьки виконують, або виконували завдання щодо відсічі збройної агресії рф, мали змогу безоплатно відпочити в оздоровчому таборі в Республіці Польща.

Відпочинок було організовано у рамках Меморандуму про співпрацю між Службою у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації та Національної академії відповідно до запрошення Маршала Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща Пьотра Цалбецького.

Дітей радо зустріли та розмістили у комфортабельних номерах у Центрі екологічної освіти в Пшисеку, селі Куявсько-Поморського воєводства на півночі Республіки Польща. Програма табору була змістовна, насичена та надзвичайно цікава. Під час відпочинку хлопці та дівчата відвідали екологічні майстер-класи у Пшисецькому парку, ознайомилися з різноманітними видами рослин і тварин. Проходячи Екостежкою, вони поглибили свої знання у сфері клімату, охорони навколишнього середовища та сталого розвитку. Виїжджали також до відкритих басейнів у місті Торунь, де ті, хто не вмів плавати, могли скористатися уроками плавання, під керівництвом команди рятувальників. Дуже цікавими були прогулянки старим містом, під час яких діти ласували смачним морозивом місцевих майстрів. А у місцевому Музеї пряників діти ознайомились з традиційним для міста виробництвом пряників. З маленькими українцями зустрівся й сам мер міста Торунь і Маршал Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща Пьотр Цалбецький. Мер поспілкувався з дітьми та подарував їм сувеніри на згадку.

По закінченню табору щасливі,  оздоровлені та наповнені позитивними емоціями, юні відпочивальники повернулись додому.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси