Діти прикордонників оздоровлюються у літніх таборах Закарпаття

НАЗАД
22 липня 2023 10:11

Відпочинок для 48 дітей прикордонників Чопського загону організували за сприяння Закарпатської військової адміністрації та чеських волонтерських організацій.

Діти відпочивають у волонтерському центрі в місті Хуст та у таборі «Арніка» у селі Нижні Ворота. Впродовж двох тижнів для малечі влаштовують цікаві екскурсії, різноманітні походи та прогулянки. Хлопчики й дівчатка, більшість з яких приїхали з батьками з інших регіонів, відвідують цікавинки Закарпаття – водоспад «Шипіт», озеро Синєвір, прогулюються вздовж оборонної лінії Арпада. Разом з волонтерами та досвідченими інструкторами молодь займається мистецтвом, спортом, танцями, влаштовує флешмоби, конкурси тощо.

 Одна з відпочивальниць, 17-річна Катерина Куприч, яка наразі оздоровлюється у дитячому центрі міста Хуст, на волонтерських засадах допомагає вихователям із Чехії у проведенні занять та дозвілля. Дівчинка розповідає: «Для мене це крутий та цікавий досвід. Я вивчаю чеську мову, тож живе спілкування та практика перекладу допомагають мені удосконалити мовні навички. Окрім того, я завжди рада бути корисною людям і люблю спілкуватися з малечею».

Варто зазначити, що подібні заходи влаштовуються для дітей прикордонників систематично як на території України, так і за кордоном. Насамперед запрошують дітей, чиї батьки беруть або брали участь у відбитті військової агресії російських окупантів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси