Діти Черкащини вшанували пам'ять легендарного прикордонника Ігоря Момота, який віддав своє життя за Батьківщину

НАЗАД
10 червня 2016 18:00

Керівництвом Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота з метою патріотич

Керівництвом Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота з метою патріотичного виховання молоді, популяризації центру та прикордонної служби у суспільстві було організовано екскурсію для учнів шкіл Черкаського району.

Навчальний центр відвідали учні ЗОШ № 1 с. Руська Поляна та учні Хутірської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Всі вони не вперше зустрічаються з прикордонною родиною, адже проживають і навчаються неподалік від селища Оршанець і мають змогу приїздити. Також діти цих шкіл неодноразово брали участь у змаганнях, які проходили на території центру.

Школярі побували у центральному музеї Державної прикордонної служби України, що розташований в Навчальному центрі. Він  вразив своїми експонатами та стилем оформлення і який цілком може скласти конкуренцію відомим музеям України. Діти охоче фотографувалися біля експонатів та з цікавістю слухали розповідь екскурсовода музею Тамари Наталевич. Школярі отримали незабутні враження від екскурсії, подивились  навчальні аудиторії, гуртожитки, спортивні зали. В ході бесіди з офіцерами Навчального центру деякі випускники вже проявили бажання в майбутньому поповнити ряди молодших спеціалістів прикордонної служби України.

Відвідавши алею Слави, учні разом з прикордонниками вшанували пам’ять загиблих прикордонників та поклали квіти до погруддя легендарного командира, генерал-майора Ігоря Федоровича Момота, який загинув під Зеленопіллям 11 липня 2014 року. Ігор Федорович керував центром упродовж семи років і вклав у нього чималу частку своєї душі.

І учням, і педагогам поїздка дуже сподобалась. Кожен отримав незабутні враження.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси