Деталі розкривають суть

НАЗАД
05 серпня 2023 11:29

На Львівщині інспектори прикордонного контролю успішно пройшли навчальний курс з перевірки документів.

Під час здійснення пропуску громадян перевірка законності підстав на право перетину державного кордону відіграє ключову роль. Держприкордонслужба систематично проводить підготовку спеціалістів з перевірки документів.

Днями тренінг на тему: «Протидія використанню підроблених документів в сучасних умовах» відбувся на базі відділу прикордонної служби «Рава Руська». Захід проводили спеціалісти відділу експертного забезпечення органів охорони державного кордону Західного регіонального управління Головного експертно-криміналістичного центру ДПСУ.

До занять залучили військовослужбовців підрозділів Львівського загону, які безпосередньо здійснюють перевірку паспортних документів у пунктах пропуску. Тренінг тривав чотири дні та охоплював теоретичну й практичну частини. Впродовж курсу фахівці-криміналісти ділились набутим досвідом з розпізнавання сфальшованих документів, а також розповідали про новітні методи захисту документів. Вони також навчали інспекторський склад працювати з сучасними технічними засобами для перевірки документів, які дозволяють виявити фальшивки.

«Паспортна робота займає вагоме місце у здійсненні пропуску громадян, особливо під час воєнного стану. З метою протидії правопорушенням ми системно навчаємо та вдосконалюємо знання інспекторського складу, який залучається до перевірки документів», – розповіла начальник відділу експертного забезпечення Західного регіонального управління підполковник Олеся Лихогляд.

Варто наголосити, що організація та проведення цих занять, як форми професійної підготовки персоналу, відповідає сучасним стандартам ЄС, та є ефективною платформою для підвищення фахового рівня інспекторського складу у сфері перевірки документів. По завершенню курсу інспектори у складі кожної зміни прикордонних нарядів здійснюватимуть заходи контролю другої лінії у рамках європейської трирівневої системи перевірки документів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси