Держприкордонслужба здійснює заходи щодо безперебійної роботи пунктів пропуску та пропуску громадян

НАЗАД
30 сiчня 2014 10:41

У зв’язку з погіршенням погодніх умов ускладнюється рух транспортних засобів у пунктах пропуску через державний кордон. Саме тому Державна прикордонна служба України інформує та звертається до гр

Сьогодні на більшості ділянок державного кордону України відмічається значне пониження температури повітря та великі пориви вітру, утворюється високі снігові замети. У зв’язку з цим ускладнюється рух транспортних засобів через ряд пунктів пропуску та за останні декілька днів зменшився пасажиро-транспортний потік. За минулу добу кордон перетнуло майже 160 тисяч осіб та 43 тисячі транспортних засобів.

Саме тому Державна прикордонна служба України звертається до громадян, які планують перетинати кордон в автомобільних пунктах пропуску, у разі можливості утриматися від поїздок.

Як вже повідомлялося, через складні погодні умови на даний час ускладнено рух транспортних засобів через пункти пропуску, що знаходяться в  Болградському районі Одеської області. Зокрема, через значні снігові замети зупинено роботу пункту пропуску «Виноградівка - Вулканешти». Крім того на ділянці Котовського прикордонного загону не проїзними залишаються шляхи до пунктів пропуску «Домниця», «Федосіївка», «Дубове», «Павлівка», «Великоплоське», «Гребеники» та «Слов’яносербка». А на ділянці Могилів-Подільського загону не працюють пункти пропуску «Цекинівка – паром», «Цекинівка – човен», «Велика Кісниця – човен», «Ямпіль-пором».

Усім подорожуючим рекомендується перетинати кордон у пунктах пропуску «Староказаче - Тудора», «Маяки - Паланка», «Кучурган - Первомайск».  

Часто, у зв’язку з несприятливими погодними умовами та сильним вітром у Керченській протоці скасовуються виходи порому з пункту пропуску «Крим» до порту «Кавказ».

Решта пунктів пропуску на інших ділянках кордону на сьогоднішній день працюють у штатному режимі, проте на певних ділянках очікується погіршення погодних умов та значні опади снігу.

Через погодні умови Державною прикордонною службою приймаються окремі рішення щодо організації несення служби та проводиться взаємодія з підрозділами ДСНС, місцевими органами влади та Міндоходів щодо обміну інформацією і  планів реагування на надзвичайні ситуації. Також визначаються терміни несення служби прикордонними нарядами, які не призведуть до обмороження персоналу. Забезпечується надійний зв’язок з прикордонними нарядами. Створено запаси продовольства та сухпайків (у віддалених підрозділах створено додаткові запаси продовольства), питної води та палива в місцях постійного несення служби, забезпечено належні умови для обігріву складу нарядів, просушування одягу тощо.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси