Держприкордонслужба виявила налагоджений канал незаконного переміщення осіб через кордон

НАЗАД
08 травня 2015 12:04

Державна прикордонна служба України веде активну боротьбу з організаторами незаконного переміщення через державний кордон нелегальних мігрантів. Чергові с

Державна прикордонна служба України веде активну боротьбу з організаторами незаконного переміщення через державний кордон нелегальних мігрантів. Чергові спроби такої діяльності прикордонники виявили та попередили на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Очаків» Херсонського загону.

Так, правоохоронцям стало відомо, що деякі невеликі катери, які зареєстровані в Україні, використовуються зловмисниками для переправлення нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу. У ході перевірки отриманої інформації прикордонники здійснили огляд яхт, які 11 квітня прибули на оформлення для виходу у відкрите море.

Під час проведення контрольних заходів власник першого катера №УНА-6482 (прапор України) не зміг обґрунтувати закупівлю великого запасу питної води – близько 800 літрів. Крім того, під час огляду прикордонники звернули увагу на гумовий човен, який, в свою чергу міг, використовуватись для доставки нелегальних мігрантів з берега до катера. В подальшому було встановлено, що вихід судна не має на меті прогулянку до Туреччини, а насправді екіпаж отримав завдання від організаторів доставити нелегальних мігрантів з територіального моря Туреччини до берегів Італії.

Аби запобігти протиправній діяльності, пов’язаній з переміщенням нелегальних мігрантів, прикордонники поінформували правоохоронні органи іноземних держав середземноморського басейну. У результаті спільної роботи та завдяки своєчасному обміну інформацією 26 квітня ц.р. фінансовою поліцією м. Кротоне (Італійська Республіка) за підозрою в перевезені нелегальних мігрантів були затримані троє громадян України, які намагалися на прогулянковому катері доправити до країн Євросоюзу 26  нелегальних мігрантів. Всім трьом громадянам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Інший власник прогулянкового катера №УМБ–7348–К (прапор України) також не зміг пояснити закупівлю великого запасу питної води (більше 200 літрів). На підготовку до протиправної діяльності вказували й інші обставини. В подальшому результатом спільної дії правоохоронних відомств кількох держав стало затримання 20 квітня підрозділом Берегової охорони порту Мірінас (Грецька Республіка) трьох громадян України – членів екіпажу вищевказаної яхти, які намагалися незаконно перевезти 37 нелегальних мігрантів з Афганістану, Сирії та Сомалі.

Зазначимо, що протягом 2015 року прикордонники виявили майже 300 незаконних мігрантів, які незаконним шляхом намагалися перетнути державний кордон України та потрапити до країн Європейського Союзу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси