Держприкордонслужба продовжує здійснювати посилені заходи направлені на протидію злочинній діяльності на кордоні

НАЗАД
09 травня 2016 15:39

Державна прикордонна служба України в рамках спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2016» суттєво посилила заходи направлені на протидію незаконній діяльності на державному

Державна прикордонна служба України в рамках спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2016» суттєво посилила заходи направлені на протидію незаконній діяльності на державному кордоні. Зазначена операція до якої залучені не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але  й представників правоохоронних органів суміжних країн проводиться фактично на усій території держави. В рамках спільних дій посилено контроль в прикордонних районах, а також сплановано низку інших заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї.

Під час  проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2016», яка розпочалась у квітні прикордонниками у тісній взаємодії із іншими правоохоронними органами України затримано 113 порушників державного кордону, 247 порушників прикордонного режиму та 21 незаконного мігранта. Ще понад 600 іноземців не були пропущені через кордон, як потенційні незаконні мігранти. Крім того, на державному кордоні виявлено та затримано  близько  1,5 тонн контрабандного спирту, понад 90 тисяч пачок сигарет, близько кілограму наркотичних засобів та 24 одиниці зброї.

Прикордонниками також посилено контроль за перебуванням суден у територіальному морі та внутрішніх водах України, а також забезпечено постійне використання патрульної авіації Держприкордонслужби з метою  виявлення місць незаконного видобутку бурштину. Зокрема, з початку проведення операції прикордонниками у взаємодії з іншими правоохоронцями на державному кордоні затримано понад 70 кілограмів бурштину.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси