Держприкордонслужба презентувала Уряду План облаштування українсько-російського кордону

НАЗАД
06 вересня 2014 12:42

Уряд затвердив План інженерного облаштування державного кордону. 

Учора на засіданні Уряду було розглянуто План заходів щодо облаштування українсько-російського кордону та адміністративного кордону з АР Крим.

Про основні позиції даного документа на засіданні Кабінету Міністрів доповів Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковник Павло Шишолін. Він зазначив, що виконання даного Плану суттєво вплине на захищеність державного кордону України з Російською Федерацією, протяжність якого сьогодні складає 2 тис. 295 км й який і досі не демаркований. Найбільш важкою та уразливою залишається ділянка кордону в межах Донецької і Луганської областей.

Павло Анатолійович повідомив, що виконання Плану відбуватиметься у два етапи. На першому етапі передбачається провести облаштування ділянок, які знаходяться поза зоною конфлікту і активних бойових дій, де вже сьогодні можна розпочати роботи. Це, в першу чергу, ділянки в межах Чернігівської, Сумської та Харківської областей, а також у північних районах Луганської області, на сухопутній ділянці адміністративного кордону з АР Крим і на морській ділянці вздовж узбережжя Азовського моря.

На другому етапі відбуватиметься облаштування кордону в межах Луганської та Донецької областей, де зараз ідуть активні бойові дії і реалізація даного плану є неможливою.

«Ці роботи повинні стати загальнонародною справою українського народу по захисту інтересів своєї держави на державному кордоні, - зазначив Павло Шишолін, – потрібно також зважати, що йдеться про східний кордон Європейського Союзу, а відтак – про безпеку усієї Європи».

Джерелами фінансування проекту стануть державний бюджет України, позабюджетні кошти та міжнародна технічна допомога.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав високу оцінку запропонованому Плану, після чого Уряд затвердив його відповідним розпорядженням. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси