Держприкордонслужба посилила контроль за екіпажами морських суден, які здійснюють правопорушення

НАЗАД
16 квiтня 2015 15:44

З квітня минулого року значно збільшилася кількість порушень невійськовими морськими суднами вимог законодавства, що врегульовує порядок в’їзду

З квітня минулого року значно збільшилася кількість порушень невійськовими морськими суднами вимог законодавства, що врегульовує порядок в’їзду на тимчасово окуповану території України та виїзду з неї. Під час виявлення прикордонниками такого правопорушення складається адміністративний протокол, який в подальшому розглядається судом. При тому наявність правопорушення та обов’язок його фіксації, як випливає з Конвенції ООН з морського права, не залежить від місця розташування.

Таким чином, будь-яке переміщення з території півострова через закриті для міжнародного судноплавства порти анексованої АР Крим містить у собі склад кримінального або адміністративного правопорушення (порушення порядку в’їзду на тимчасово  окуповану територію України та виїзду з неї), відповідальність за які передбачена статтею 332-1 Кримінального кодексу України або статтею 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно. Санкція першої статті передбачає відповідальність від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією транспортних або інших засобів вчинення злочину. За другою статтею – накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 5100 грн.) або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

На сьогодні прикордонниками зафіксовано 25 фактів порушення екіпажами суден зазначених вимог та складено 194 протоколи про адміністративне правопорушення. З них понад 120 правопорушників судами визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладені стягнення у виді штрафу на загальну суму близько 210 тис. грн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси