Держприкордонслужба посилила контроль щодо використання малих літальних апаратів

НАЗАД
04 липня 2015 15:49

Державна прикордонна служба України продовжує впровадження активних заходів щодо протидії контрабандній діяльності. У взаємодії з правоохоронними та силовими структурами постійно здійснюється в

Державна прикордонна служба України продовжує впровадження активних заходів щодо протидії контрабандній діяльності. У взаємодії з правоохоронними та силовими структурами постійно здійснюється відпрацювання інформації та в подальшому виявлення та припинення діяльності контрабандних каналів, які завдають великих збитків наші державі.

Зокрема протягом останніх місяців все частіше фіксуються спроби незаконних польотів із використанням малих літальних апаратів на ділянці західного кордону. Найімовірніше порушники використовують їх з метою незаконного переміщення тютюнових виробів. Тому для протидії такого роду діяльності прикордонники у взаємодії з правоохоронними структурами суміжних країн тісно співпрацюють, здійснюють обмін оперативною інформацією та в результаті виявляють зловмисників, які за допомогою малих літальних апаратів переміщують цигарки.  

Нагадуємо, що польоти в межах контрольованих прикордонних районів здійснюється лише після узгодження з органом охорони державного кордону, інформування відповідних підрозділів Держприкордонслужби у зоні відповідальності яких проводиться така діяльність та з дозволу відповідних підрозділів Авіаційної служби України, на зареєстрованих літальних апаратах у порядку визначеним законодавством.

За порушення правил міжнародних польотів, організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон, контрабандну діяльність громадяни можуть нести і кримінальну відповідальність. 

Державна прикордонна служба України звертається до жителів прикордонної зони не спокушатись легким заробітком, а сприяти прикордонникам у справі охорони державного кордону, захисту інтересів країни її національної безпеки. Адже порушниками можуть виявитися далеко не прості нелегальні мігранти чи контрабандисти, а й злочинні та терористичні елементи.

Будь-яку інформацію щодо організації переправки осіб через кордон, контрабанди тютюнових виробів, наявності та використання літальних апаратів в прикордонні повідомляйте на гарячу лінію «Довіра» за номером телефону (044) 527-63-63.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси