Держприкордонслужба підбила підсумки своєї діяльності у першому півріччі

НАЗАД
31 липня 2012 11:34

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося засідання колегії, у ході якого учасники розглянули стан оперативно-службової діяльності.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося засідання колегії, у ході якого учасники розглянули стан оперативно-службової діяльності за шість місяців нинішнього року, а також підбили підсумки ефективності роботи прикордонників під час Євро-2012.

Відкриваючи захід Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин зазначив, що за півроку діяльності досягнуто чимало. Головною метою було виконання завдань з посилення прикордонної безпеки, спрощення контрольних процедур, забезпечення правопорядку і профілактики корупції. Водночас впроваджувалися в практику оперативно-службової діяльності інноваційні прикордонні технології. Крім того основний наголос робився на підготовці до Євро-2012. Микола Литвин відзначив високий професіоналізм продемонстрований прикордонниками під час чемпіонату. Незважаючи на величезний потік гостей українські прикордонники здійснювали пропускні операції швидко, оперативно та зважаючи на безпековий фактор. Загалом Державна прикордонна служба України в повному обсязі виконала поставлені перед нею завдання з охорони державного кордону України та здійснення пропускних операцій.

У ході засідання Голова Держприкордонслужби зазначив, що кращих результатів в оперативно-службовій діяльності досягли Західне та Східне регіональні управління, а також Львівський та Луганський прикордонні загони. Крім того він додав, що із проведенням Євро-2012 Держприкордонслужба взяла високу професійну планку.

Значних результатів прикордонники досягли в попередженні спроб переміщення незаконних мігрантів поза пунктами пропуску, боротьбі з економічною контрабандою, незаконного переміщенням зброї та наркотичних речовин. За перше півріччя 2012 року було затримано 950 нелегальних мігрантів, з яких 463 – за незаконне перетинання державного кордону. Не пропущено в Україну 2371 потенційних незаконних мігрантів та затримано контрабандних товарів на суму понад 114 мільйонів гривень. Крім того, охоронці рубежу вилучили 360 одиниць зброї, понад 8,8 тисячі боєприпасів, понад 72 кг наркотичних речовин, майже 6 кг вибухових та понад 10 кг психотропних речовин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси