Держприкордонслужба на шляху до пропагування доброчесної поведінки особового складу

НАЗАД
19 грудня 2015 17:18

З  метою  виконання завдань, визначених Президентом України щодо протидії корупції, враховуючи вимоги сьогодення в Державній прикордонні

З  метою  виконання завдань, визначених Президентом України щодо протидії корупції, враховуючи вимоги сьогодення в Державній прикордонній службі України вживаються наступальні та різносторонні заходи щодо запобігання цьому ганебному явищу серед персоналу відомства. На шляху подолання корупції  Держприкордонслужба налагодила і підтримує тісні зв’язки з громадськими та волонтерськими  організаціями. 

Так, нещодавно, для посилення боротьби з корупцією та формування у прикордонників нетерпимості до проявів корупції, співробітники підрозділів внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби спільно з волонтерами на основі реальних фактів відзняли соціально-профілактичний відеоролик антикорупційного спрямування. Метою якого є пропагування доброчесної поведінки особового складу прикордонного відомства.  Найближчим часом відеоролик буде направлений у всі прикордонні підрозділи,  аби спонукати співробітників Держприкордонслужби гідно нести службу та нагадати про кримінальну відповідальність за вчинення корупційних дій.

Водночас, окрім методів карального характеру, в Держприкордонслужбі активно проводяться заходи, направлені на підвищення особистої свідомості прикордонників під час виконання своїх службових обов’язків. Зокрема, впроваджено систему заохочення персоналу, який відмовився від отримання неправомірної вигоди та участі у протиправній діяльності.

На даний час ця система показала свою ефективність, про що свідчать такі результати. З початку року зафіксовано 275 випадків, під час яких громадяни пропонували прикордонникам неправомірну вигоду та намагалися втягнути їх до протиправної діяльності на державному кордоні. Ці випадки не лишилися поза увагою керівництва Відомства. За всіма фактами поінформовано правоохоронні органи з метою відповідної правової реакції.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси