Держприкордонслужба активно реалізує державну антикорупційну політику

НАЗАД
03 червня 2016 12:37

На виконання вимог Президента України та Уряду Державна прикордонна служба України активно реалізує державну антикорупційну політику та продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед

На виконання вимог Президента України та Уряду Державна прикордонна служба України активно реалізує державну антикорупційну політику та продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу.

У прикордонному відомстві розроблено антикорупційну програму на 2016 рік, сплановані і проводяться відомчі антикорупційні заходи, до яких активно залучаються міжнародні інституції та громадські організації.

З метою виховання високої пильності та персональної відповідальності охоронців державного кордону, формування принципової позиції нетерпимості до корупційних правопорушень у Держприкордонслужбі проводяться превентивні заходи з персоналом.  

Так, з травня цього року Головою Державної прикордонної служби України затверджена Програма цільових профілактичних заходів з формування доброчесної, антикорупційної поведінки особового складу в рамках операції «Чисті руки!».

Нещодавно в ході операції, завдяки розроблених спецзаходів оперативно-розшуковими підрозділами прикордонного відомства та реалізованих спільно з іншими правоохоронними органами, був ліквідований один із осередків корупційної схеми за участі прикордонників Краматорського загону, яка діяла на лінії розмежування у зоні АТО, а саме в КПВВ «Зайцеве».

Проте варто наголосити, що посадові особи прикордонного відомства все частіше відмовляються від неправомірної вигоди, що свідчить про системність та послідовність у викоріненні такого ганебного явища як хабарництво. Тільки за перші два тижні операції персоналом припинено 51 спробу надання громадянами неправомірної вигоди прикордонникам, що в рази перевищує показники минулих місяців.

Загалом з початку року зафіксовано 232 спроби втягування прикордонників у протиправну діяльність. Серед яких лідером є Східне регіональне управління, де з початку року обліковано 77 випадків відмов від хабарів персоналом прикордонного відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси