Держприкордонслужба активно протидіє незаконній міграції на державному кордоні

НАЗАД
18 травня 2015 17:08

У Держприкордонслужбі велика увага приділяється питанням протидії протиправній діяльності на державному кордоні. Зокрема – протидії нелегальній міграції.  

У Держприкордонслужбі велика увага приділяється питанням протидії протиправній діяльності на державному кордоні. Зокрема – протидії нелегальній міграції. Варто зауважити, що співробітники прикордонного відомства у взаємодії з іншими правоохоронними органами та міграційною службою постійно проводять спільні заходи, завдяки яким вдалося суттєво обмежити потік нелегальних мігрантів до країн ЄС. Проте проблема й надалі залишається актуальною.

Особливо актуальна вона для західної ділянки кордону. Спроби переправлень через кордон незаконних мігрантів на ділянці Західного регіонального управління переважно здійснюються зловмисниками на угорській та словацькій ділянках державного кордону. Всього з початку року вже затримано 397 незаконних мігрантів, які намагалися в незаконний спосіб потрапити до сусідніх держав, використовуючи «зелені» ділянки кордону та підроблені документи у пунктах пропуску.

У поточному році спостерігається значне збільшення випадків протиправної діяльності, що пов’язані з незаконними переправленнями осіб на угорській ділянці кордону. Спроби порушень відмічались на ділянках відділів прикордонної служби «Саловка», «Косине», «Горонглаб», «Вилок» та «Лужанка». Так, наприклад нещодавно прикордонники відділу «Косине» Мукачівського загону за допомогою тепловізора помітили та затримали п’ятьох порушників, які намагалися вночі незаконно потрапити до Угорщини в обхід пункту пропуску.

Основні канали доставки «вічних мандрівників» пролягають через Середньоверецький гірський перевал транзитом через населені пункти Закарпатської області. При цьому порушники застосовують різноманітні хитрощі під час незаконної подорожі. Зокрема, вони використовують спеціально обладнані тайники у мікроавтобусах чи вантажних автомобілях (перегородки, подвійні стінки чи дахи тощо), намагаються обходити контрольні пости в пішому порядку за допомогою GPS навігаторів.

Серед незаконних мігрантів переважають представники країн Африки та Близького Сходу.

Варто зазначити, що завдяки успішному проведенню правоохоронцями комплексних заходів по ліквідації сомалійського каналу, його активність порівняно з минулими роками значно зменшилася. Загалом, прикордонники виявили велику кількість маршрутів доставки незаконних мігрантів до кордону як автомобільним, так і залізничним транспортом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси