Держприкордонслужба закликає громадян дотримуватись прикордонного законодавства, в тому числі і під час збору дикоросів

НАЗАД
12 жовтня 2017 09:59

На цей час продовжується сезонний пропуск жителів прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області, у трьох тимчасових місцях «Познань», «Березове» та «Дроздинь» для збору дикоросів на території білоруського заповідника «Ольманські

На цей час продовжується сезонний пропуск жителів прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області, у трьох тимчасових місцях «Познань», «Березове» та «Дроздинь» для збору дикоросів на території білоруського заповідника «Ольманські болота».

Нагадуємо, що перетин державного кордону України у цих місцях пропуску місцеві жителі можуть здійснювати щоденно з 08.00 до 20.00 години тільки в пішому порядку або на велосипедах до 15 листопада цього року. На решті ділянках відповідальності Луцького загону громадяни України можуть перетнути державний кордон, в тому числі і з метою збору дикоросів, тільки встановленим порядком у пунктах пропуску через державний кордон України.

В той же час співробітники Держприкордонслужби фіксують непоодинокі спроби місцевими жителями перетнути кордон поза встановлених місць та пунктів пропуску. Так з початку сезону збору дикоросів, тобто з 1 липня цього року, підрозділами Луцького загону вже повернуто від державного кордону більше 1000 осіб, серед яких 200 дітей. За своєї неуважності та байдужості вони могли під час збору чорниці та журавлини незаконно потрапити на територію сусідньої держави. Є і таки мешканці прикордоння, що роблять це навмисно, скорочуючи таким чином шлях. Українськими та білоруськими прикордонниками затримано 47 порушників державного кордону, яких притягнуто до відповідальності.

Варто наголосити, що під час збору дикоросів забороняється розпалювати вогнища, здійснювати вирубку чагарників і лісу, встановлювати табори і тимчасові укриття, а також залишати побутове сміття. Громадяни, що не будуть виконувати зазначені вимоги або будуть займатися іншою діяльністю, окрім збору дикоросів, притягуватимуться до відповідальності згідно з чинним законодавством як України так і Республіки Білорусь.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси