Держприкордонслужба взяла участь у Міжнародній конференції з питань біометрії на кордонах

НАЗАД
12 квiтня 2019 16:00

Міжнародна конференція з питань біометрії на кордонах організована Департаментом ОБСЄ з питань протидії транснаціональним загрозам у тісній взаємодії з Інститутом біометрії у Відні.

У період з 11 по 12 квітня учасники конференції обговорювали переваги та потенційні можливості застосування біометричних технологій з метою протидії тероризму, а також порядок використання, обміну, зберігання та захисту біометричних даних.

Конференція зібрала більше 200 міжнародних експертів з питань біометрії, національних координаторів з питань прикордонної безпеки держав-учасниць ОБСЄ , представників дипломатичного корпусу та приватного сектору. А захід відкрив Генеральний Секретар ОБСЄ, що свідчить про важливість питання розвитку біометричних систем на кордонах держав ОБСЄ та поза межами регіону.

Конференція покликана підтримати імплементацію Резолюції Ради Безпеки ООН № 2396 та мобілізувати зусилля міжнародної спільноти з метою виявлення та протидії переміщенню через кордони іноземних бойовиків, а також боротьби з тероризмом. Саме Резолюція № 2396 закликає держав-учасниць розвивати та імплементувати системи збору біометричних баз даних в інтересах забезпечення безпеки на кордонах.

У рамках Міжнародної конференції для учасників також було проведено тренінг щодо використання сучасних біометричних технологій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси