Держприкордонслужба взяла участь у дні відкритих дверей EUAM в Україні з нагоди Дня Європи

НАЗАД
19 травня 2018 14:26

Сьогодні у Києві з нагоди святкування Дня Європи Консультативна місія Європейського Союзу в Україні (European Union Advisory Mission) уперше відчинила свої двері для усіх охочих.

Державна прикордонна служба України постійно працює над розширенням міжнародного співробітництва з FRONTEX, місіями EUAM та EUBAM, спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, а також із представниками міжнародних проектів та програм.

Зокрема з 2016 року триває співпраця у рамках спільного з європейськими інституціями проекту TWINNING, який спрямований на покращення якості перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів. А за участі експертів EUAM Держприкордонслужба впроваджує кращі практики держав Європейського Союзу щодо реалізації принципів інтегрованого управління кордонами.

Також зазначимо, на цей час на всю ділянку державного кордону з європейськими країнами  поширено спільне патрулювання.

Знаковою подією для України стало запровадження безвізу з країнами ЄС. В цьому напрямку прикордонники виконали всі визначені завдання, зокрема нині ефективно функціонує система біометричного контролю, а у безвізовому порядку до країн ЄС оформлено більше 500 тисяч українців.

Важливо й те, що в рамках лібералізації візового режиму Держприкордонслужба отримала доступ до баз даних Інтерполу, завдяки чому результативність по викраденим автомобілям зросла у 5 разів.

Представники українського прикордонного відомства постійно беруть участь у різноманітних заходах з безпекових питань, що сприяє формуванню у наших партнерів єдиного бачення гарантування регіональної безпеки.

Так, сьогодні у Києві з нагоди святкування Дня Європи Консультативна місія Європейського Союзу в Україні (European Union Advisory Mission) уперше відчинила свої двері для усіх охочих.

 «Головна мета нашого сьогоднішнього заходу – продемонструвати роботу нашої місії. Тут сьогодні «Діалогова поліція», сервісні центри, прокурорська команда, кінологи Держприкордонслужби, експерти-криміналісти. В нашій місії працюють близько 300 чоловік. Вони представляють 28 країн Європейського союзу, Канади та Норвегії. Ми раді взаємодії з українськими колегами», - зазначив під час виступу на заході Голова консультативної місії EUAM Кястутіс Ланчінскас.

«З Держприкордонслужбою ми співпрацюємо на стратегічному рівні, розробляємо концепцію управління з кадрового менеджменту, проводимо тренінги», - також сказав він.

Окрім безпосереднього спілкування з представниками EUAM, поліцейськими, прокурорами та дипломатами європейських країн і Канади, відвідувачі побачили показові виступи службових собак Держприкордонслужби кінологів ОКПП «Київ».

Чотирилапі прикордонники перед публікою оглянули ряд контейнерів і валіз із сторонніми запахами, шукаючи наркотичну речовину й вибухівку. Завдяки напруженим тренуванням та своїм здібностям собаки впевнено та чітко позначали місця схованок, чим викликали бурхливі оплески глядачів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси