Держприкордонслужба: вихід маломірних плавзасобів здійснюється лише після інформування прикордонних підрозділів

НАЗАД
17 вересня 2016 13:24

Держприкордонслужба України неодноразово інформувала громадськість про порядок виходу маломірних плавзасобів і пересування їх у територіальному морі й внутрішніх водах України. Адже дотримання їх дозволяє оперативно реагувати у разі різкої зміни обстанов

Держприкордонслужба України неодноразово інформувала громадськість про порядок  виходу маломірних плавзасобів і пересування їх у територіальному морі й внутрішніх водах України. Адже дотримання їх дозволяє оперативно реагувати у разі різкої зміни обстановки або інших непередбачуваних ситуацій. 

Так, учора прикордонники відділу «Кирилівка» Бердянського загону, отримали від місцевих мешканців інформацію, що на воді перевернувся плавзасіб. З метою організації рятувальної операції на узбережжя Федотової коси відразу направили прикордонний наряд та проінформовано представників Національної поліції  та  ДСНС.

У ході проведення заходів стало відомо, що з бази відпочинку нікого не поінформувавши та на незареєстрованому  плавзасобі два наших співвітчизника вийшли в море. Однак під час слідування погодні умови погіршилися та у катамарану зламалась щогла, внаслідок чого він перекинувся. Катамаран до бази відпочинку відбуксирував катер ДСНС.

За фактом використання незареєстрованого плавзасобу та несанкціонованого виходу в море складені відповідні документи та проінформовано взаємодіючі підрозділи.

Наголошуємо, що вихід як у двомильну смугу, так і за її межі повинен відбуватись лише після завчасного інформування підрозділів Держприкордонслужби, у зоні відповідальності яких вони перебувають. Термін сповіщення – не пізніше ніж за годину до виходу плавзасобу. Адже своєчасне сповіщення прикордонників, а також підтримання зв’язку з ними протягом всього знаходження у морі – направлено на оперативне реагування у разі різкої зміни обстановки або інших непередбачуваних ситуацій. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси