Держприкордонслужба відзначає 80-ту річницю з Дня народження першого керівника прикордонного відомства незалежної України

НАЗАД
25 сiчня 2019 11:56

Сьогодні на Байковому кладовищі м. Києва проведено заходи із вшанування пам’яті першого керівника прикордонного відомства незалежної України генерала армії України Валерія Губенка.

Вшанувати пам'ять з нагоди 80 річниці з Дня народження Валерія Губенка прийшли офіцери Адміністрації Держприкордонслужби та військовослужбовці органів Держприкордонслужби Київського гарнізону.

Прикордонники поклали квіти до могили Валерія Олександровича від Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковника Петра Цигикала.

Генерал армії України Валерій Губенко одним з перших прийняв Військову  присягу на вірність Українському народові. У жовтні 1991 року Валерій Губенко був призначений Головою Державного комітету у справах охорони державного кордону України – командувачем Прикордонних військ України та очолював прикордонне відомство до жовтня 1994 року.

У найкоротші терміни організував прийняття Військової присяги на вірність Українському народові особовим складом Прикордонних військ, добився негайного звільнення офіцерів, які відмовилися присягати Україні. Професійна діяльність генерала армії України Валерія Губенка високо оцінена керівництвом незалежної української держави, а сам очільник прикордонного відомства України здобув високий авторитет у всієї прикордонної родини.

До останнього свого подиху з честю та вірністю служив на благо України на важливих державних посадах, доки раптова смерть 19 лютого 2000 року не обірвала його життя.

Керівництво та увесь особовий склад Державної прикордонної служби України з почуттям глибокої поваги згадують свого Першого очільника, а світла пам’ять про Валерія Олександровича завжди залишається в серцях усіх, хто мав честь особисто знати цю видатну, чуйну та віддану справі служіння Україні людину.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси