Держприкордонслужба веде активну боротьбу проти зловживання наркотиками та їх незаконним обігом

НАЗАД
26 червня 2021 08:08

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконним обігом.

Заходи з протидії незаконному обігу наркотиків, поряд з виявленням зброї та вибухових речовин, у Державній прикордонній службі залишаються пріоритетними. Тільки з початку року в результаті їх проведення за ст.305, 307 та 309 ККУ виявлено  понад 100  правопорушень. Судами винесено два обвинувальні вироки стосовно 2 осіб,  1 особа – отримали реальний строк ув’язнення. За цей період підрозділами Державної прикордонної служби припинено 12 фактів спроб контрабанди наркотиків. Затримано одного організатора, 4 виконавців/кур’єрів  та ще 5 причетних до контрабанди – громадян України. Двом особам оголошено підозру за ст. 305(Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів). За цією ж статтею двох осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, ще одного засуджено до фактичного позбавлення волі.

Під час заходів викриття каналів та схем на державному кордоні виявлено та вилучено 34,5 кг легких та 3,3 кг важких наркотиків. Зокрема, у травні цього року у пункті пропуску «Бориспіль», у загальному пасажиропотоці рейсу «Доха-Київ», прикордонники виявили громадянина Туреччини. Він прибув з Бразилії транзитом через Доху та перевозив в стінках валізи кокаїн загальною вагою 2,8 кг.

Також за цей період виявлено 1,5 кілограми амфетамінів та 1,5 психотропних речовин, 124,3 кг прекурсорів та близько 170 тисяч штук пігулок з наркотичним чи психотропним вмістом.

Водночас прикордонними підрозділами ведеться протидія обігу наркотиків у контрольованих прикордонних районах.

Зокрема за 5 місяців цього року припинено діяльність 4 злочинних груп у складі 12 осіб. Припинено 16 фактів незаконного обігу наркотиків. Затримано 12 причетних осіб, 20 особам оголошено про підозру, 12 із них - за ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Ще 8 за ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та за іншими ст. КК України. 8 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності за ст.309, 310 та за іншими статтями КК України. Одну особу засуджено до фактичного позбавлення волі.

Крім того, під час заходів, проведених у контрольованих прикордонних районах, виявлено понад 8 кілограмів наркотиків, 1,6 кг амфітаміну  та більше 30 кг психотропних речовин, а також кілька плантацій з насадженнями нарковмісних рослин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси