Держприкордонслужба України посилює потенціал протидії терористичним загрозам

НАЗАД
02 грудня 2016 12:13

Навчання проходили в рамках реалізації спільного проекту Державної прикордонної служби України та Координатора Проектів ОБСЄ в Україні «Допомога державній прикордонній службі України в боротьбі з тероризмом».

Двотижневий тренінг для персоналу підрозділів аналізу ризиків та кримінального аналізу Держприкордонслужби і співробітників Служби безпеки України проведено нещодавно на базі Національній академії Держприкордонслужби. Навчання проходили в рамках реалізації спільного проекту Державної прикордонної служби України та Координатора Проектів ОБСЄ в Україні «Допомога державній прикордонній службі України в боротьбі з тероризмом». 

Головною метою міжнародного проекту стало зміцнення потенціалу Державної прикордонної служби України у протидії терористичним загрозам за допомогою кримінального аналізу та аналізу ризиків.

Для проведення тренінгу були запрошені експерти Прикордонної варти Республіки Польща та представники ОБСЄ. Під час тренінгу слухачі мали можливість ознайомитись з сучасними підходами та методами кримінального аналізу та аналізу ризиків, а також вдосконалити свої професійні навички з питань протидії тероризму.

Крім того, в рамках зазначеного проекту заплановано розроблення та видання навчального посібника для Державної прикордонної служби України по боротьбі з тероризмом за допомогою сучасної аналітичної методики. Очікується, що досвід, отриманий під час вказаного тренінгу буде впроваджено в систему підготовки аналітиків Держприкордонслужби.

Варто нагадати, що на базі Національної академії Держприкордонслужби вже проведено ряд тренінгів з підвищення кваліфікації як співробітників українського прикордонного відомства, так і представників інших правоохоронних органів України.  Зокрема, в рамках проекту «Розвиток системи кримінального аналізу та аналізу ризиків, сумісної з стандартами ЄС, в структурах правоохоронних органів України, які протидіють злочинам, пов'язаним з торгівлею людьми» проведено 3 потоки курсів з аналізу ризиків та кримінального аналізу для 36 співробітників Національної поліції України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси