Держприкордонслужба та КМЄС обговорили співпрацю, враховуючи кандидатство України на вступ до ЄС

НАЗАД
13 квiтня 2023 16:52

Днями відбулася зустріч представників Держприкордонслужби України та КМЕС, на якій сторони обговорили можливості подальшої співпраці у світлі статусу України як держави-кандидата на вступ до ЄС.

Керівниця оперативного департаменту Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Лін Шіхан зустрілася з представниками Державної прикордонної служби України. Сторони обговорили можливості подальшої співпраці у світлі статусу України як держави-кандидата на вступ до ЄС.

Лін наголосила, що Місія готова надавати стратегічні консультації з метою наближення українського законодавства у сфері управління кордонами зі стандартами ЄС. Відтак, КМЄС підтримує створення Спільної робочої групи з питань інтегрованого управління кордонами та вимог шенгенських домовленостей.

Зі свого боку Андрій Віхтюк, Директор Департаменту організації роботи, планування та контролю, подякував КМЄС за послідовну та багаторічну підтримку прикордонного відомства України, насамперед у питаннях прикордонного менеджменту та реформування служби та наголосив на подальшій готовності Державної прикордонної служби України до спільних заходів щодо впровадження європейських принципів інтегрованого управління кордонами як вже країни кандидата на вступ до ЄС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси