Держприкордонслужба та ДФС провели спільну нараду з актуальних питань організації пропуску, в тому числі під час проведення «Євробачення»

НАЗАД
14 квiтня 2017 13:48

Міжвідомча нарада Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби відбулася учора в Києві.

Міжвідомча нарада Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби відбулася учора в Києві. Вона пройшла за участю першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Василя Серватюка та тво керівника ДФС України Мирослава Продана. У селекторному режимі у ній також брали участь керівники регіональних управлінь, прикордонних загонів, ОКПП «Київ» та регіональних митниць ДФС.

Метою спільної наради стала співпраця між співробітниками Держприкордонслужби та Державної фіскальної служби з питань організації пропуску осіб, транспортних засобів і товарів через державний кордон, в тому числі під час проведення в Україні пісенного конкурсу «Євробачення».

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зауважив, що така співпраця ще раз підтверджує взаєморозуміння та тісне співробітництво між обома відомствами. Крім того, він наголосив, що наближається «спекотний період», який розпочнеться пропуском громадян під час Великодніх днів, чемпіонату світу з хокею, «Євробачення» тощо, тому обидві служби повинні бути готові до найвищого рівня взаємодії і координації дій. Адже від цього буде залежати загальний успіх відомств та імідж держави в цілому.

В першу чергу на нараді розглядалося питання вирішення накопичення транспортних засобів в пунктах пропуску, розташованих на державному кордоні з країнами членами ЄС, створення комфортних умов для подорожуючих та зменшення часу здійснення контрольних формальностей в пунктах пропуску. Також обговорювалося здійснення пропуску громадян у період Великодніх свят і поминальних днів та забезпечення надійної безпеки на кордоні.

Окремо були розглянуті питання готовності до пропуску учасників і гостей чемпіонату світу з хокею 2017 року, який проходитиме 22-28 квітня цього року в Києві.

Крім того, в ході обговорення уточнювалися питання пропуску учасників і фанів «Євробачення» та взаємодії під час оформлення транспортних засобів, які перевозитимуть концертне обладнання для забезпечення пісенного конкурсу, визначався алгоритм дій у разі виникнення нестандартних ситуацій.

Під час наради були розглянуті й інші актуальні питання спільної взаємодії, зокрема запровадження та проведення різних експериментів щодо здійснення прикордонного та митного контролю, які забезпечать комфортні умови для учасників міжнародного руху.

На завершення Василь Серватюк запевнив, що такий формат нарад практикуватимуть й надалі, адже саме в такий спосіб і спільними зусиллями набагато простіше буде протистояти викликам сьогодення на державному кордоні.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси