Держприкордонслужба спільно з КМЄС здійснюють інформування про правила перетину держкордону

НАЗАД
19 вересня 2022 15:30

Державна прикордонна служба України в межах своєї компетенції робить усе можливе для комфортного та безпечного перетинання кордону громадянами України, іноземцями та особами без громадянства.

Окрім заходів прикордонного контролю безпосередньо в пунктах пропуску, на належному рівні організовано роботу з інформування громадян щодо перетину державного кордону України. Дане питання особливо актуальне сьогодні, коли введено в дію особливий правовий режим воєнного стану, адже через обмеження у перетині кордону кількість запитів до прикордонного відомства значно зросли, в тому числі дзвінки на телефонну службу «Довіра». Тому для допомоги громадянам та упередження негативних ситуацій проводиться посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо правил перетинання державного кордону. Варто зазначити, що дана інформаційна кампанія реалізовується за підтримки та безпосередньої участі експертів Консультативної Місії Європейського Союзу.

На офіційному веб-сайті Державної прикордонної служби України створено інформаційний блок «Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану. Питання-відповідь», де зібрані найчастіші запитання від громадян, що стосуються загальних питань, виїзду чоловіків вікової категорії 18-60, дітей, волонтерів та інших категорій. (детальніше за посиланням - https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-Pitannya-vidpovid/)

Щоб спростити доступ до відповідної інформації Держприкордонслужба удосконалила роботу чат-ботів на офіційному вебсайті відомства (https://dpsu.gov.ua/ua/#bot) та у застосунку Telegram (https://dpsu.gov.ua/ua/#bot). Скориставшись послугами віртуальних помічників, ви зможете якнайшвидше дізнатися відповідь на запитуване та збережете власний час.

Варто наголосити, що кожного дня на офіційному веб-сайті (https://dpsu.gov.ua/) та сторінках прикордонного відомства у соціальних мережах публікуються як відео та і текстові роз’яснення по кожному питанню окремо.

Крім того, нагадаємо, під час планування поїздки користуйтеся інформацією про стан завантаженості у пунктах пропуску, щоб не створювати черг та забезпечити для себе комфортний перетин державного кордону (https://www.facebook.com/zahidnuy.kordon ).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси