Держприкордонслужба разом з усією Україною відзначає День вишиванки

НАЗАД
17 травня 2018 10:15

Персонал Адміністрації Державної прикордонної служби України та органів охорони державного кордону разом з усіма українцями святкують День вишиванки.

Сьогодні в усьому світі українці відзначають День вишиванки.

Персонал Адміністрації Державної прикордонної служби України та органів охорони державного кордону разом з усіма українцями святкують День вишиванки. До всенародного свята долучився та вдягнув вишиванку і Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Керівник прикордонного відомства відмітив: «День вишиванки – це гарний привід згадати про своє коріння, про генетичний код українського народу. Наші діди і прадіди зростали на цій землі, захищали її, а їхні дружини розповідали про життя у візерунках української сорочки...».

Зазначимо, День вишиванки покликаний зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Проводиться свято щороку в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, воно не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, в університет, школу чи садочок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси