Держприкордонслужба приймає строковиків призову «Весна – 2020»

НАЗАД
26 червня 2020 08:02

Державна прикордонна служба України приймає молоде поповнення з числа військовослужбовців строкової служби призову «Весна – 2020».

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу весняний призов строковиків цього року відтермінували. Загалом до лав Державної прикордонної служби України протягом червня-липня має бути призвано 1300 чоловіків.

На сьогоднішній день з військових комісаріатів прибули вже понад 190 осіб.

Молоде поповнення приймають у відомчих навчальних центрах в Черкасах, Великих Мостах на Львівщині та в Ізмаїлі на Одещині.

Перш ніж потрапити на кордон, новобранці спочатку пройдуть первинну підготовку. Від одного до трьох місяців, в залежності від фаху, військовослужбовці строкової служби вивчатимуть прикордонні дисципліни, передовий досвід, опановуватимуть ази та особливості прикордонної служби, військову та фізичну підготовку, проходитимуть вогневу та тактичну підготовку. Надалі, вже з отриманими знаннями та здобутими навичками, хлопці поїдуть виконувати завдання безпосередньо до підрозділів охорони кордону.

Також зазначимо, що по прибуттю до навчальних закладів прикордонного відомства юнаки спілкуються з психологами, отримують необхідне речове майно та спорядження. Попереду на юнаків, які вдягнули прикордонний однострій, чекає цікава та непроста служба.

Нагадаємо, що призову підлягають громадяни України віком від 18 до 27 років, які не мають право на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Молоді люди, які отримали до призову на службу ступінь вищої освіти магістр, служитимуть до 12 місяців, інші – до 18 місяців.

Також зазначимо, що військовослужбовці строкової служби до служби в ООС залучатися не будуть.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси