Держприкордонслужба отримала від Головного управління державної авіації Сертифікат схвалення з підготовки авіаційного персоналу

НАЗАД
05 жовтня 2023 17:11

Документ Голові прикордонного відомства Сергію Дейнеку вручив начальник Головного управління державіації Андрій Телегін.

Державна прикордонна служба України перша серед силових структур отримала сертифікат схвалення від Головного управління державної авіації України щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації авіаційного персоналу за напрямком безпілотних авіаційних комплексів.

Документ Голові прикордонного відомства Сергію Дейнеку вручив начальник Головного управління державіації Андрій Телегін.

Варто відмітити, що співпраця прикордонної служби з Головним управлінням державіації з питань безпілотної авіації триває не перший рік. І за цей час пройдено важливий шлях становлення цієї галузі в Держприкордонслужбі, зокрема розроблена програма підготовки льотного персоналу та нарощена навчальна база.

«Це визначна подія, адже прикордонники в цей важливий час отримали знаковий документ, що дозволить нам розвиватися далі. Це в першу чергу довіра до нашої діяльності. Ми звісно розуміємо, яка відповідальність тепер стоїть перед нами, але запевняємо, що підрозділи відомства ще більш ефективно продовжать виконувати поставлені перед нами завдання», – відмітив Сергій Дейнеко.

Він подякував за підтримку і допомогу прикордонному відомству і висловив переконання, що це не перший і не останній подібний Сертифікат в напрямку підготовки авіаційного персоналу, до якого прикордонники прагнутимуть розвиватися.

«В напрямку дистанційно пілотованої авіації Державна прикордонна служба України перша серед Сил оборони країни отримала такий Сертифікат. Варто відмітити, що цей документ визнається і міжнародними партнерами в рамках нашої співпраці з іншими країнами», – сказав Андрій Телегін.

На сьогодні в ДПСУ значна кількість військовослужбовців пройшли і завершили навчання за програмою керування безпілотними апаратами і зараз виконують завдання як в зоні бойових дій так і на ділянках державного кордону. З отриманням Сертифікату напрацьовуватиметься курс підготовки зовнішніх пілотів державної авіації на безпілотних системах та внесення відповідної професії в рамках освітнього процесу.

«Всі ми розуміємо, що майбутнє за безпілотними авіаційними комплексами. БЛПА дуже допомогли в обороні нашої країни за час віроломного вторгнення країни-агресора. І я переконаний, що Україна досить правильно рухається в напрямку розвитку і використання безпілотної авіації», – зазначив на зустрічі Голова Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси