Держприкордонслужба наголошує на дотриманні вимог під час використання малих літальних апаратів в прикордонних районах

НАЗАД
08 березня 2017 12:56

З настанням тепла активізуються спроби протиправної діяльності через державний кордон з використанням малих літальних апаратів

З настанням тепла активізуються спроби протиправної діяльності через державний кордон з використанням малих літальних апаратів.

Зокрема вже в цьому році підрозділами Державної прикордонної служби зафіксовано декілька випадків незаконного перетинання державного кордону та два випадки порушення правил польотів у зоні з особливим використанням повітряного простору в межах контрольованих прикордонних районів Закарпатської та Херсонської областей.

Як раніше повідомлялось, нещодавно в Ужгородському районі Закарпатської області було упереджено спробу  незаконного переміщення громадянином України через державний кордон майже 500 пачок сигарет з використанням гексакоптера.

Також сьогодні вночі прикордонники Чопського загону під час несення служби  зафіксували за сигнальними вогнями політ безпілотного літального апарату – квадракоптеру. Під час перевірки місць можливого зльоту та посадки повітряних цілей прикордонний наряд зупинив громадянина України, який також здійснював пошук зазначеного літального апарату. Чоловік пояснив, що під час польоту квадракоптер втратив керування та впав неподалік на місцевості. Наразі тривають подальші перевірочні заходи.

Зазначимо що, з метою упередження порушення громадянами законодавства України, Державна прикордонна служба України нагадує про обмеження, які діють під час використання малих літальних апаратів у межах контрольованих прикордонних районів.

Зокрема, для недопущення ускладнення на державному кордоні та упередження дестабілізації обстановки запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження у межах окремих контрольованих прикордонних районах, якими забороняється здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів, повітряних безмоторних засобів пересування (планери, дельтаплани, аеростати, дирижаблі), а також стрибки з усіх видів парашутів без завчасного, не пізніше ніж за 24 години до початку їх проведення, інформування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого проводяться польоти.

Крім того на підставі абзацу другого пункту 5 Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1147 з метою протидії використанню літальних апаратів у незаконному переміщенню товарів та вантажів через державний кордон запроваджено подібні додаткові тимчасові обмеження в межах окремих контрольованих прикордонних районах Закарпатської, Івано-Франківської та  Чернівецької областей.

Звертаємо увагу громадян на необхідність дотримання вимог чинного  законодавства щодо використання  літальних апаратів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси