Держприкордонслужба нагадує про важливість належно готувати документи під час подорожі в період Новорічних свят

НАЗАД
30 грудня 2016 11:07

В період Новорічних та Різдвяних свят громадяни інтенсивно перетинають державний кордон як з метою туризму, так і для відвідування рідних і близьких, вирішення своїх соціально-побутових потреб тощо.

В період Новорічних та Різдвяних свят громадяни інтенсивно перетинають державний кордон як з метою туризму, так і для відвідування рідних і близьких, вирішення своїх соціально-побутових потреб тощо. В цей час активність пасажиро-транспортного потоку фіксується і на виїзд, і на в'їзд.

В межах компетенції прикордонники забезпечують усім подорожуючим максимально комфортні умови перетину кордону. З цією метою Держприкордонслужба ініціювала низку заходів в тому числі у взаємодії із органами місцевого самоврядування та Національною поліцією. Значна увага приділена функціонуванню пунктів пропуску, що розташовані на державному кордоні України.

Варто зазначити, що Держприкордонслужба неодноразово інформувала про порядок здійснення закордонних поїздок, особливо з дітьми. Однак і надалі продовжують мати місце випадки надання на паспортний контроль документів, оформлених не належним чином, серед яких трапляються також і ті, що були видані незаконно. Тільки учора через неналежно оформлені документи четверо дітей не пропущено через кордон у пунктах пропуску «Львів» та «Лужанка», оскільки один із батьків на момент видачі відповідного доручення знаходився за межами України. Звертаємо увагу громадян, що у разі вашого перебування за кордоном та необхідності оформити доручення на поїздку дитини, ви можете звернутися до дипломатичних установ України за кордоном.

Прикордонне відомство висловлює прохання до усіх подорожуючих, які найближчим часом збираються перетинати кордон, відповідально ставитись до оформлення своїх документів та документів на дітей. У разі виникнення запитань під час перетину кордону звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу. Також цілодобово діє телефон гарячої лінії Держприкордонслужби за номером (044) 527-63-63.

Відмітимо, що на кордоні разом із посиленням заходів контролю, забезпеченням належного функціонування всіх пунктів пропуску та КПВВ увага звертається і на дотримання персоналом відомчих стандартів культури прикордонного контролю, а також законності та дисципліни, культури поведінки та ввічливого ставлення до осіб, які перетинають кордон (адміністративну межу, лінію розмежування), негайного та об‘єктивного реагування на їх звернення, заяви, скарги, недопущення конфліктних і нестандартних ситуацій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси