Держприкордонслужба нагадує про правила перетину кордону України з дітьми

НАЗАД
20 липня 2016 14:41

У період канікул та туристичного сезону кожного року значно зростає кількість відмов у пропуску через державний кордон України дітей. Тому з метою уникнення неприємностей під час подорожі та перетину державного кордону, нагадуємо батькам та організаторам

У період канікул та туристичного сезону кожного року значно зростає кількість відмов у пропуску через державний кордон України дітей. Тому з метою уникнення неприємностей під час подорожі та перетину державного кордону, нагадуємо батькам та організаторам поїздок про необхідність уважніше та відповідальніше ставитися до оформлення документів на них.

Зазначимо, що відмова у пропуску неповнолітніх дітей, як правило обумовлена неналежним оформленням документів. Так, лише учора прикордонники Львівського загону у двох випадках відмовили у перетині державного кордону 3 дітям, у зв’язку з відсутністю доручення одного з батьків, а з початку року – 1310 дітям.

Також нерідко прикордонниками виявляються факти, коли громадяни надають документи які були видані з порушеннями норм чинного законодавства, як результат у 2016 року у перетині державного кордону було відмолено 725 дітям.

Держприкордонслужба, ще раз звертається до громадян відповідальніше ставитися до підготовки документів під час планування виїзду за кордон з неповнолітніми дітьми. А з переліком необхідних документів, які потрібно оформляти під час виїзду за кордон неповнолітніх дітей ви можете ознайомитися на сторінці офіційного веб-сайта Держприкордонслужби, а саме «Перетин кордону» (http://dpsu.gov.ua/ua/activity/propusk-cherez-kordon/).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси