Держприкордонслужба бере участь у реалізації проекту «SOS-Alert Solution»

НАЗАД
29 серпня 2017 14:28

Державна прикордонна служба України, Український науково-технологічний центр та Державне управління з ядерної та радіаційної безпеки Норвегії у партнерстві з Президією поліцейських сил Словацької Республіки реалізували проект «SOS-Alert Solution».

Державна прикордонна служба України, Український науково-технологічний центр та Державне управління з ядерної та радіаційної безпеки Норвегії у партнерстві з Президією поліцейських сил Словацької Республіки реалізували проект «SOS-Alert Solution». Ця програма транскордонного співробітництва створена у першу чергу для посилення можливостей у перехопленні незаконних РХБЯ (радіоактивних, хімічних, біологічних і ядерних) матеріалів на словацько-українському кордоні.

Проект дозволяє всім учасникам-партнерам обмінятися практичним досвідом, поділитися найкращими рекомендаціями, експертними оцінками та власним баченням перспектив й розвитку цієї специфічній сфери.

Вищезгаданий проект фінансується норвезькою програмою «Транскордонне співробітництво», загальний бюджет якої склав понад 1,1 мільйонів євро. З них 85% фінансових ресурсів було виділено з норвезького фінансового механізму, а 15% - співфінансування з державного бюджету Словацької Республіки.

Даний проект дозволив ДПСУ та ППС придбати спеціальне обладнання для виявлення незаконних РХБЯ, засоби індивідуального захисту для навчання та всіх подальших заходів спеціалізованих сил безпеки України та Словацької Республіки.

До речі, цей проект також профінансував широкомасштабне навчання для працівників сил безпеки України та Словаччини у сфері РХБЯ охорони і безпеки.

Цими днями в Осло проходить заключна зустріч партнерів-представників України, Норвегії та Словацької Республіки, під час якої партнери оцінюють весь хід проекту «SOS – Alert Solution», визначають перешкоди та резерви в рамках попередньої, існуючої та майбутньої співпраці. Крім того, учасники окреслюють конкретні умови для планових партнерських відносин, в рамках Програми транскордонного співробітництва, але в новий програмний період.

 На цей час вже досягнута домовленість про те, що Міжнародний Дослідний Центр запобігання наслідків РХБЯ, Національна поліція України і Служба Безпеки України, разом із попередніми, формуватимуть партнерську базу нового заздалегідь визначеного проекту Програми транскордонного співробітництва у новому програмному періоді Норвезького фінансового механізму.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси