Держприкордонслужба активно очищує свої лави від корупціонерів

НАЗАД
29 липня 2016 16:13

Державна прикордонна служба України безповоротно стала на шлях боротьби з корупцією та очищення своїх лав від хабарників

Державна прикордонна служба України безповоротно стала на шлях боротьби з корупцією та очищення своїх лав від хабарників. Зокрема, сплановані і проводяться відомчі антикорупційні заходи, до яких активно залучаються міжнародні інституції та громадські організації.

Крім того, з метою виховання високої пильності та персональної відповідальності охоронців державного кордону, формування принципової позиції нетерпимості до корупційних правопорушень у відомстві проводяться превентивні заходи з персоналом. З травня цього року Головою Державної прикордонної служби України затверджена Програма цільових профілактичних заходів з формування доброчесної, антикорупційної поведінки особового складу в рамках операції «Чисті руки!».

Завдяки розробленим спецзаходам підрозділами внутрішньої та власної безпеки, оперативно-розшуковими підрозділами відомства у взаємодії з іншими правоохоронними органами було затримано 26 прикордонників за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Заходи в цьому напрямку тривають.

У той же час посадові особи прикордонного відомства все частіше відмовляються від неправомірної вигоди, що свідчить про системність та послідовність у викоріненні такого ганебного явища як хабарництво. Загалом з початку проведеня операції зафіксовано 250 таких фактів.

На жаль, окремі військовослужбовці не усвідомили той факт, що в Держприкордонслужбі проходять активні реформи по протидії корупції. Так, сьогодні в Рівненській області співробітниками Нацполіції та військової прокуратури було затримано військовослужбовця Луцького прикордонного загону, який планував отримати 900 доларів США неправомірної вигоди за сприяння незаконному переміщенню через кордон товарів.

Зазначимо, що одним із основних принципів Держприкордонслужби є відкритість, прозорість і діалог з суспільством. Керівництво відомства не має намірів замовчувати будь-які протиправні та корупційні дії прикордонників. У разі виявлення ознак корупційних правопорушень, прикордонники будуть притягуватися до кримінальної відповідальності в установленому законом порядку незалежно від займаної посади та військового звання.

Українська спільнота має бути максимально поінформована не тільки про позитивні успіхи, але й про ганебні вчинки військовослужбовців.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси