Державний кордон – без мовного бар'єру

НАЗАД
05 жовтня 2012 14:12

Громадянина Греції, який їхав із Салонік до Ставрополя, затримали учора в Одеській області.

В Україну почали активно прибувати перші вболівальники футбольного чемпіонату, а також представники УЄФА. Наразі кордон перетнуло близько 1300 осіб з категорії „Євро”.

Також вже прибули й збірні команди Швеції та Франції. Для комфортного та швидкого перетинання державного кордону іноземними громадянами Державною прикордонною службою України приділяється особлива увага мовній підготовці інспекторів прикордонного контролю. Під час підготовки до футбольного свята мовна підготовка прикордонників організовувалася на базі відомчих навчальних центрів, Київського національного університету ім. Т. Шевченка та у 34 відділах прикордонної служби. До неї активно залучалися експерти США, Місії EUBAM, МОМ та навчальних центрів Туреччини. Загалом підготовку пройшли понад 5500 інспекторів прикордонної служби, які безпосередньо зустрічатимуть гостей.

Крім цього, учора до пунктів пропуску, що задіяні під Євро-2012, з Національної академії Держприкордонслужби було додатково направлено майже 50 офіцерів та курсантів, які вільно володіють іноземними мовами. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси