Державні нагороди з нагоди найголовнішого свята

НАЗАД
29 вересня 2023 17:09

День захисників і захисниць України за роки війни став чи не найголовнішим святом нашої країни.

Цього року його вперше відзначатимуть за новою датою в календарі – 1 жовтня. Щоправда, війна триває, тож захисникам цього року досі не до святкувань. Однак короткі церемонії без зайвого лоску із щирими словами подяки все ж таки будуть.

Напередодні важливої дати Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко звернувся до захисників і захисниць зі словами привітань та подяки. Також очільник прикордонного відомства вручив прикордонникам заслужені державні нагороди та відомчі відзнаки.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі четверо прикордонників отримали ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Медаллю «За військову службу Україні» відзначено сімох захисників, а трьом прикордонникам Сергій Дейнеко вручив медаль «За бездоганну службу» ІІІ ступеня та медалі «Захиснику Вітчизни».

«Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю сьогоднішні захисники та захисниці доводять, що вони є гідними нащадками героїв минулих поколінь та завоювали найвищий рівень довіри свого народу. Це гартує українську націю. Ми боремося не тільки за свою свободу і незалежність та національну гідність, своїм прикладом виняткового героїзму та самовідданості ми викликаємо повагу і змінюємо увесь світ», – наголосив Голова Держприкордонслужби, звертаючись до присутніх.

Нагадаємо що цієї неділі, 1 жовтня 2023 року рівно о 9:00 вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність пам’яті про наших полеглих захисників і захисниць.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси